Πως να έρθετε στη Χαλκιδική

Με αυτοκίνητο:

Η Εγνατία Οδός, που διασχίζει την Ελλάδα από το δυτικότερο άκρο της – Ιταλία (Ηγουμενίτσα) – μέχρι τα ανατολικά σύνορα με την Τουρκία (Κήποι, Έβρος) – είναι ένας μοντέρνος αυτοκινητόδρομος διεθνών προδιαγραφών, εξοπλισμένος με συστήματα ασφαλείας που έχουν σκοπό τη βοήθεια και προστασία των οδηγών. Η Εγνατία Οδός συναντάει την Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης που βγάζει στην εθνική οδό για Χαλκιδική.

Από την Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε την κατεύθυνση για Χαλκιδική. Μετά ακολουθείτε τις ταμπέλες για Νέα Μουδανιά -> Σιθωνία -> Νικήτη -> Νέος Μαρμαράς  -> Τορώνη -> Πόρτο Κουφό.  Συνολικά χιλιόμετρα: 150, εκτιμώμενη διάρκεια διαδρομής 1,5 ώρα.

Στο τέλος της Τορώνης ξεκινάει το Πόρτο Κουφό. Εκεί θα δείτε την πρώτη ταμπέλα για το Ξενοδοχείο Asterias. To ξενοδοχείο βρίσκεται στο τέλος του χωριού, στα αριστερά.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο +30 23750.51279 αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή ερώτηση.

Με λεωφορείο:

Όλα τα χωριά και οι παραλίες της Χαλκιδικής είναι προσβάσιμα με λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια είναι καθημερινά και αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Πληροφορίες ΚΤΕΛ Χαλκιδικής: Σταθμός Θεσσαλονίκης +30 2310 316555, 2310 316565.

Το Πόρτο Κουφό έχει δύο στάσεις λεωφορείων. Αποβιβάζεστε στη δεύτερη στάση, πάνω στον κεντρικό δρόμο. Το Ξενοδοχείο Asterias είναι στα 50 μέτρα.

ΚΤΕΛ Χαλκδικής: www.ktel-chalkidikis.gr, info@ktel-chalkidikis.gr

Εκτιμώμενη διάρκεια διαδρομής από Θεσσαλονίκη: 3 ώρες.

Με αεροπλάνο:

Το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης σε καθημερινή βάση (κωδικός αεροδρομίου “SKG”). Πληροφορίες για αφίξεις και αναχωρήσεις στο τηλέφωνο  +30 2310 – 985000.

Ταξί και λεωφορείο μπορούν να σας μεταφέρουν από το αεροδρόμιο στο σταθμό λεωφορείων ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη. Το λεωφορείο με νούμερο 79 μπορεί να σας μεταφέρει από το Αεροδρόμιο “Μακεδονία” στο σταθμό ΙΚΕΑ. Από εκεί μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο 36 για τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής.

Εάν το επιθυμείτε μπορούμε να κανονίσουμε να σας περιμένει ταξί στο αεροδρόμιο. Επικοινωνήστε με το Ξενοδοχείο Asterias για ειδικές τιμές. Μπορούμε επίσης να κανονίσουμε να παραλάβετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο αλλά μπορείτε να κανονίσετε την ενοικίαση και μόνοι σας αν θέλετε από τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο.

Αεροδρόμιο “Μακεδονία”: www.thessalonikiairport.gr

Με τρένο:

Δεν υπάρχει σιδηροδρομικό δίκτυο στη Χαλκιδική. Οι επισκέπτες που έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας ή το εξωτερικό μπορούν να φτάσουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και να πάρουν ταξί ή λεωφορείο για να πάνε στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής όπου θα επιβιβαστούν σε λεωφορείο για τη Χαλκιδική.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης: www.ose.gr

Copyright by Hotel Asterias